Bølerspeiderne i 2002

Sommerens store begivenhet for troppen ble gruppeleiren på Tredalen. Tredalen er et leirsted som eies av Norges Speiderforbund, og det ligger på Spjærøy på Hvaler. Leiren samlet totalt 29 deltakere, og gikk i samarbeid med 1. Ekeberg speidertropp. Det ble en spennende uke med variert program og mange nye erfaringer.

 

Leiren reises, her bygges det bord
Alle i troppen samlet til avreise
Skattejakten var en fengende aktivitet
Reveljen gikk 07:30
Vi spilte volleyball

Surprisetur 26.-27. november 2002

Helgen den 26. til 27. november var det tid for Bølerspeiderens tradisjonelle surprise tur. Åtte spente speidere møtte opp på parkeringsplassen utenfor Bølersenteret.
Der fikk vi utlevert et dagskort og en rebus. Ivrig som vi var endte vi opp på Egon på Byporten ganske fort. Der sto en litt overrasket leder med en ny rebus.

Derifra gikk turen til dermed til Bygdøy, der Kontikimuseet ligger. Vi løp vilt rundt og tittet på de forskjellige båtene; Ra 1,2 og Kontiki. Vi tok flere bilder og fikk med oss en del informasjon. Deretter gikk vi over veien til Fram museet. Fram sto som en høyblokk plassert i det store rommet. Vi fikk også lov til å utforske båten fra innsiden.

Fordi vi hadde kommet før fram enn den tiden lederne våre hadde beregnet satt vi å slappet av i solen utenfor museet. Da vi var sulten når, kom endelig redningen; Kina Ekspressen Pizza. Det var ingen av oss som gikk derfra uten å være god og mett på nydelig pizza.

Vi dro til Nationaltheatret for å ta et bildet av hele patruljen; Anna og June J. Da vi kom dit fant vi en snill dame som tok bildet av oss. Litt bortenfor fant vi en av lederne. Han fortalte at Kjetil sto parkert ved Speiderforbundskontoret uten parkeringspenger. Derfor fikk vi 1 krone som vi måtte løpe av gårde med. Vi fant Kjetil med en gang. Og den nye rebusen var at vi skulle ta buss nr. 501 fra Bussterminalen til Fjell. På vei til Bussterminalen gikk vi innom noen butikker. Men for det rakk vi fram i god tid. Men guttene hadde litt mer problemer!!!!! (De ble jo bare «plutselig» borte ) Men heldigvis rakk vi bussen alle sammen.

På parkeringsplassen ved Bysetra møtte vi lederne. De tok oss med videre inn i skogen, mot de slemme bikkjene. Da vi var noen meter inne i den mørke urskogen, møtte vi en gal mann. Han satt ved et gnistrende bål og da vi nærmet oss reiste han seg brått;

– «Jeg er vokteren og lyset er mitt!» sa han gjentatte ganger.
En av guttene ble den utvalgte og fikk en nøkkel.

«Enkelte» av oss trodde han sa – «Jeg er vokteren og huset er mitt!».
Ja, ja tenkte vi. Vi skal sikkert sove under tak i natt da.

Da vi kom lang om lenge inn i den mørke urskogen så vi noe mystisk og rart; EN GNOM. Han trengte hjelp til å finne en mørk kappe. Tro det eller ei, men kappen hang i et stort mørkt tre. En av guttene var modig nok til å klatre til topps for å få
den ned. Til alles forskrekkelse oppdaget vi en skummel mann som bare befant seg noen få meter unna. En etter en, dekket guttene seg med den mørke kappen og gikk nervøst bort til denne skumle mannen. Mannen snuste høylytt på dem,
og så fort som de hadde kommet ble de vist tilbake.

Plutselig kom en av de smarte jentene på: Hva var det mannen ved bålet hadde sagt? Og den siste gutten som prøvde seg fikk nøklene til lyset. Da hadde vi løst oppdraget, og gnomen fikk lyset sitt!! Natten tilbrakte vi på Bysetra, speiderhytta til Bøler. Her lagde vi en god middag, og koste oss med lek og godis resten av kvelden. Morgenen etter ble vi hentet på Parkeringsplassen. Vi var vel alle
enige om at det hadde vært en surprise tur.

Tekst og bilder av: Anna og June. Ekstra bilder av: Tore Fahlstrøm