Nostalgi 2004

Vandrernes tur

Vi var 6 vandrere og 3 ledere som skulle gå ut til Bysetra. Vi møtte opp på speiderhuset sammen med resten av troppen og mens de tok bilene ut til hytta tok vi beina fatt innover i skogen. Det var vått og mørkt, men vi var alle godt kledd for nattens gåtur. Vandrerne byttet på å lese kartet og lederne diltet etter. Planen var å slå leir ved Løkenseter, dette visste seg desverre å kun være et skilt så vi gikk litt lenger ned stien og fant en egnet leirplass i den våte lyngen. Klokke var vel rundt 23:30 da vi kom oss ned i posen. Det ble fort stille og vi sov kanskje litt lenger enn planlagt. Neste morgen var det bare å ta på seg de våte skoene igjen og traske videre.
Været hadde dessverre ikke blitt noe særlig bedre. På en måte er det bedre med tåke for da ser du ikke hvor vått det egentlig er på stien.

Vi hadde en liten rast på Vangen og lederne var inne og koste seg med litt kaffe. Vi måtte tilslutt ut og hente speiderne som satt pent ute i regnet og ventet. Videre var det vei frem til Bysetra, den veien er veldig lang! Men speiderne holdt motet oppe og gikk foran og sang og koste seg i regnet. Da vi endelig var fremme på hytta var det endel som var litt overaske da vi kom frem 3 timer tidligere enn beregnet. Enkelte av oss hadde sendt tørre klær med de andre opp til hytta og dette var ganske godt å få på seg.

Stifinnernes tur

Stifinnerne skulle klare seg alene den første kvelden, og dro rett ut til Bysetra sammen med fire ledere. Siden dette var årets første tur, var ikke programmet så tett. Vi brukte en del tid på å komme oss på plass, og på å få satt kveldsmat på bordet. Deretter var det kveldskos med Varulv og kortspill. Lørdagen skulle vi stå opp kl ni, men det var nok to og en halv time for tidlig, etter enkeltes syn. Selv Christian som sov ute, ble vekket av skrik og skrål. Lederne klarte allikevel å bite seg fast i soveposen til avtalt tid, og så ble det frokost. Dagens aktiviteter var fyrbøtermerket og livlinemerket, som ble gjennomført tross særdeles mye vær. Det er godt å vite at man klarer å fyre opp også under vanskelige forhold. I det vi skulle sette oss ned for å spise lunsj, dukket det opp en gjeng våte og pjuskete vandrere, som satte veldig pris på å komme til en varm og tørr hytte.

Etter lunsjen dro alle speiderne ut for å bygge til Bølerspeidernes dag. Været var ikke av det aller beste så vi skulle bruke disse og presenninger som skjerm mot regnet.
Etter mye om og men fikk vi lagd et bra skydd rundt bålet slik at vi kunne stå og grille middagen i ly fra regnet. Det var tydelig at alle var ganske slitne for da den ene 3foten falt ned var det kun et par hoder som snudde seg mens resten bare fortsatte å stirre langsomt inn i bålet.

På kvelden ble det leirbål og varulv fortalte og alle gikk og la oss. Neste morgen var det enkelte som ikke klarte å stille frem til avtalt tid og disse måtte ta oppvasken. På formiddagen kom resten av gruppa og foreldre ut for å feire Bølerspeidernes dag